Lindeboom Instituut
Nieuwe uitgave Lindeboom reeks ‘Lijden en volhouden’

Prof.dr. The Boer en dr. Dick Mul (redactie)

Lijden en volhouden

192 pagina’s

€ 16,95

Paperback

Isbn 9789058819062

 

Wilt u dit boek bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@lindeboominstituut.nl of via T 033 – 43 28 288.

 

lijden-en-volhouden

Meer informatie: Lijden en volhouden

*

Het thema ‘lijden’ staat hoog op de maatschappelijke agenda. Hoewel de palliatieve zorg op een uitstekend niveau staat (en nog altijd beter wordt) blijven pijn, benauwdheid, afhankelijkheid en de angst voor deze zaken de burger bezighouden. Inmiddels zien ook veel mensen op tegen een oude dag ‘in de marge’, ook als zij niet ziek zijn. Ingrijpende discussies over voltooid leven zijn het gevolg.

 

In dit boek gaan twaalf auteurs in op de belangrijkste vragen over lijden: medisch, psychisch, sociaal, existentieel en spiritueel. Wat bedoelen we met lijden? Wat is het verschil tussen pijn (en andere grote ongemakken) en lijden? Wat is ‘voltooid leven’? Hoe is de relatie tussen handicaps en lijden? Gingen mensen vroeger anders met lijden om? Wat zegt de Bijbel? Het boek is tevens een zoektocht naar bronnen van kennis, troost en levenskunst die ons in staat stellen om met lijden om te gaan. Wat is er nodig om met lijden te copen, het vol te houden, er misschien wel iets positiefs uit halen? Diverse auteurs schrijven vanuit christelijke inspiratie, met als inspiratiebron Jezus. In de traditie is Hij de verpersoonlijking van God onder de mensen. Dat is uniek: kenmerkend voor Jezus is dat Hij het lijden van zijn omgeving niet alleen zag, benoemde en veelvuldig genas, maar het zelf ook doormaakte.

 

Lijden en volhouden is voor een breed publiek geschreven, met name voor wie beroepsmatig te maken hebben met vragen rond lijden: predikanten en pastoraal werkers, artsen, psychologen, verzorgenden, leidinggevenden van zorginstellingen; maar ook voor anderen dan zorgverleners, mensen die hun eigen vragen en die van anderen omtrent lijden ernstig nemen.

 

De auteurs: Theo Boer, Jolanda van Boven, Gijsbert van den Brink, Stef Groenewoud, Govert den Hartogh, Christoph Jedan, Paul Lieverse, Dick Mul, Chris Ralston, Donald van Tol, Maarten Verkerk en Heleen Weyers.

 

Laat een bericht achter