Lindeboom Instituut

Nieuw boek over levensbeschouwing en psychotherapie

Psychotherapeuten zijn ook maar mensen. Zij hebben hun eigen kijk op mens en wereld. Wanneer zij beroepsmatig cliënten onderzoeken en behandelen, maken zij gebruik van modellen en methoden. Op die manier zien zij bepaalde patronen en laten zij andere buiten beschouwing. Een belangrijke doelstelling van therapie is de versterking van de autonomie. Maar wordt zo genoeg rekening gehouden met de normen en waarden van cliënten binnen de gemeenschappen waartoe zij behoren? Dat maakt uit voor de praktijk van alledag. Als de doorwerking van levensbeschouwing over het hoofd wordt gezien, blijft een gereduceerde praktijk over en wordt aan cliënten geen recht gedaan in hun eigenheid en groepsidentiteit.

 

In Autonomie en gemeenschap, de nieuwste uitgave in de boekenreeks van Stichting voor Christelijke Filosofie, neemt dr. Bert Loonstra, theoloog en psycholoog, de relatie tussen levensbeschouwing en psychotherapie onder de loep. met behulp van de christelijke filosofie ontwikkelt hij een model waarin tussen levensbeschouwing en psychotherapie geen spanning bestaat, maar een vruchtbaar samenspel.

 

U kunt het boek bestellen via info@lindeboominstituut.nl. of T 033 – 43 28 288. Het boek kost € 24,90, exclusief verzendkosten.