Lindeboom Instituut

Opname boekpresentatie ‘Geboren, niet gemaakt’

Op 9 november 2020 organiseerde het Lindeboom Instituut samen met de NPV een digitale boekpresentatie van Geboren, niet gemaakt. Reflecties op het levensbegin

Geboren, niet gemaakt is het 21e deel van de Lindeboomreeks. In het boek worden allerlei ethische vragen behandeld op het gebied van de conceptie, abortus en prenataal onderzoek, in het licht van de meest recente medische en technische ontwikkelingen.

De opname van de boekpresentatie is via Youtube terug te kijken.

Het boek kost €19,95 (exclusief €2,50 verzendkosten). U kunt het bestellen door een e-mail te sturen naar info@lindeboominstituut.nl. Het boek is ook verkrijgbaar via de boekhandel.

 

Geboren, niet gemaakt in het nieuws

Het Nederlands Dagblad interviewde Dick Mul (redacteur en mede-auteur) over het boek.
Het Reformatorisch Dagblad schreef een verslag van de boekpresentatie.

 

Programma boekpresentatie

  • Opening door dr. Sander Luitwieler, directeur van het Lindeboom Instituut.
  • Toelichting op de inhoud en totstandkoming van het boek door prof. dr. Theo Boer (hoogleraar ethiek van de zorg en hoofdredacteur van Geboren, niet gemaakt)
  • Korte lezing van prof. dr. ir. Henk Jochemsen, onderzoekshoogleraar namens het Lindeboom Instituut aan de Theologische Universiteit Kampen en mede-auteur van Geboren, niet gemaakt.
  • Korte lezing door Charlotte Lockefeer MA. Charlotte Lockefeer is filosoof. Ze is als communicatieadviseur werkzaam bij het Rathenau Instituut. Voorheen was ze onderzoeker bij de Teldersstichting. Ze spreekt op persoonlijke titel.
  • Gesprek tussen Henk Jochemsen en Charlotte Lockefeer onder leiding van Diederik van Dijk (directeur NPV).
  • Sluiting door Diederik van Dijk.