Lindeboom Instituut

9 november: boekpresentatie ‘Geboren, niet gemaakt’

Binnenkort verschijnt een nieuw boek in de Lindeboomreeks: Geboren, niet gemaakt. Reflecties op het levensbegin. Op 9 november 2020 organiseert het Lindeboom Instituut samen met de NPV een boekpresentatie.

Geboren, niet gemaakt is het 21e deel van de Lindeboomreeks. In het boek worden allerlei ethische vragen behandeld op het gebied van de conceptie, abortus en prenataal onderzoek, in het licht van de meest recente medische en technische ontwikkelingen.

Als Lindeboom Instituut willen we het boek graag feestelijk presenteren. We organiseren daarom samen met de NPV op 9 november een boekpresentatie. Een passend moment, aangezien deze week ook de Week van het Leven is.

 

Sprekers

Tijdens de boekpresentatie zullen prof. dr. ir. Henk Jochemsen en Charlotte Lockefeer MA een korte lezing houden en met elkaar in gesprek gaan. Henk Jochemsen is onderzoekshoogleraar namens het Lindeboom Instituut aan de Theologische Universiteit Kampen en mede-auteur van Geboren, niet gemaakt. Charlotte Lockefeer is filosoof. Ze werkt bij het Rathenau Instituut en voorheen bij de Teldersstichting, waar ze onderzoek deed naar abortus vanuit liberaal perspectief. Ze spreekt op persoonlijke titel.

Tijdens de avond zal prof. dr. Theo Boer (voorzitter van de redactie van de Lindeboomreeks en voormalig Lindeboomhoogleraar) iets vertellen over de totstandkoming van het boek.

 

Praktische informatie

Datum: 9 november 2020.

Locatie: Bergkerk te Amersfoort, Dr. Abraham Kuyperlaan 2.

Aanvang: 19:45 uur inloop met koffie en thee, 20:00 uur aanvang programma.

Aanmelding: U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 6 november aanmelden via info@lindeboominstituut.nl.Vanwege de coronamaatregelen mogen er maximaal 30 gasten aanwezig zijn.

De avond zal ook worden uitgezonden via een livestream. De link naar de livestream zullen we te zijner tijd publiceren op deze pagina.