Lindeboom Instituut

Publicaties

LINDEBOOMREEKS


De Lindeboomreeks is een serie boeken voor een breed, geïnteresseerd publiek. Daaronder vallen bijvoorbeeld personen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, het pastoraat en het onderwijs. Het is mogelijk een abonnement te nemen op de reeks. U krijgt een nieuw verschenen deel dan vanzelf toegestuurd en betaalt voor de boeken een speciale abonnementsprijs (ca. 20 % voordeel). Stuur ons een mail (info@lindeboominstituut.nl) als u hierin geïnteresseerd bent.

Alle boeken die zijn verschenen in de Lindeboomreeks zijn te vinden op de pagina boeken. U kunt de boeken bestellen bij uw eigen boekhandel of door een mail te sturen naar info@lindeboominstituut.nl.


LINDEBOOM RAPPORTEN


Naast de boekenreeks, is er vanuit het Lindeboom Instituut tussen 1988 en 2007 een twintigtal wetenschappelijke rapporten verschenen. Inmiddels, anno 2022, is deze reeks weer opgepakt. Deze rapporten gaan over tal van medisch-ethische thema’s, van IVF en gentechnologie tot levensvragen in de stervensfase. De meeste rapporten zijn digitaal beschikbaar op de pagina rapporten.


ETHICS & MEDICINE


De missie van de Ethics & Medicine is de eed van Hippocrates bevestigen in de geneeskunde, kijkend door de lens van de joods-christelijke traditie met de overtuiging dat alleen een sterke medische professionaliteit in staat is om de uitdagingen van de opkomende biotechnologie en hun toepassingen aan te gaan. In de redactie van het internationale bio-ethische tijdschrift Ethics & Medicine zit onze onderzoekshoogleraar prof. dr. ir. Henk Jochemsen.