Terdege Zorgcongres

Terdege Zorgcongres: Grenzeloze zorg: Is het (n)ooit genoeg?Medisch gezien is er veel mogelijk en worden grenzen steeds verder verlegd. Maar moet alles wat kan? Mag alles wat kan? En welke ruimte is er om grenzen te stellen zowel vanuit de patiënt als de zorgverlener. Deze vragen komen aan bod op “HET zorgcongres” D.V. 28 maart 2024. Thema van de dag is: “Grenzeloze zorg: is het (n)ooit genoeg?”


Het congres wordt opgezet door Thijs Aarten en Hessel Loosman, beiden werkzaam als ambulance- verpleegkundige bij Witte Kruis Harderwijk. "Voorafgaand aan onze carrière op de ambulance hebben we ervaring opgedaan binnen verschillende afdelingen van de acute zorg. Hierbij is te denken aan IC, CC en SEH. Mede vanuit deze ervaringen en in ons dagelijkse werk als ambulanceverpleegkundige komen wij in aanraking met ethische vraagstukken, en/of vragen rondom het levenseinde.
Zorg verandert in medisch/ ethisch oogpunt. Medisch gezien is veel mogelijk en worden grenzen verder verlegd. Ethisch gezien is er steeds minder ruimte om grenzen te stellen, zowel vanuit patiënt als zorgverlener. Dit houdt ons beiden bezig en geeft vragen als: moet alles wat kan, en mag alles wat kan, en wie/wat is hierin bepalend.
Vanuit onze christelijke achtergrond raakten wij hierdoor met elkaar in contact, waardoor de wens is ontstaan om mede-zorgprofessionals hierin mee te nemen en onze gedachten, kennis en kwaliteiten met elkaar te delen."

Praktische info


DATUM


28 maart 2024

TIJD


Inloop vanaf 8.15 uur. Tijd congres: 9.00 uur-16.30 uur.

LOCATIE


de Schakel, Nijkerk

ADRES


Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk

Programma


OCHTENDPROGRAMMATijdens het ochtendprogramma zullen er vier lezingen zijn van Hans van Schuppen, Corstiaan den Uijl, Rineke Heij en Hanneke ter Beek.


MIDDAGPROGRAMMATijdens het middagprogramma heb je de mogelijkheid om twee workshops te volgen. U kunt zelf kiezen welke u wilt volgen op de aanmeldpagina van de website van de Terdgee (zie button onder tekst)

De dag zal rond 15.30-16.00 uur plenair afgesloten worden door Prof. dr. Stef Groenewoud (Bijzonder hoogleraar Ethiek van de zorg aan de Theologische Universiteit Kampen).

Aanmelden


U kunt zich aanmelden via de website van de Terdege.
De tekst is ontleend aan www.terdege.nl

Aanmelden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact

Adres: Plompetorengracht 1
3512 CA Utrecht
I.v.m. de voorjaarsvakantie zijn wij van 19 februari t/m 27 februari telefonisch niet bereikbaar. Wanneer u uw vraag of bericht via de mail stuurt, zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
T: (033) 43 28 288
E: info@lindeboominstituut.nl
Rek.nr: NL47 INGB 0003 8057 45

Inschrijven nieuwsbrief
© 2024 Prof.dr. G.A. Lindeboom Instituut  - Disclaimer - Privacy