Lindeboom Instituut

Vacature redacteur en communicatiemedewerker

Stichting voor Christelijke Filosofie en het prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut zijn op zoek naar een

redacteur en communicatiemedewerker (0,4 fte)

met hart voor christelijke filosofie en medische ethiek, die goed de vertaalslag kan maken naar onze verschillende doelgroepen en uitstekend uit de voeten kan met websites en sociale media.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de communicatie en promotie van Stichting voor Christelijke Filosofie en het Prof.dr. G.A. Lindeboom Instituut en draag je bij aan de professionalisering daarvan.

Taken:

 • Samenstelling en eindredactie nieuwsbrieven (Aspecten, Lindeblad en e-mailnieuwsbrieven).
 • Redactievoering en (begeleiding van) vernieuwing websites.
 • Beheer persbestand en verzorgen persberichten.
 • Redactievoering van sociale media.
 • Professionalisering van verschillende communicatiemiddelen.
 • Promotie van het werk van beide stichtingen.
 • Meewerken in de organisatie van activiteiten.

Wie ben jij?

Wij zoeken een medewerker:

 • die de missie en visie van beide stichtingen van harte deelt en inhoudelijke affiniteit heeft met christelijke filosofie en medische ethiek.
 • die enthousiast is voor het communicatiewerk (opleiding en/of ervaring op het gebied van communicatie is een pré).
 • met uitstekende ICT-vaardigheden (met name websites en sociale media).
 • die goed de vertaalslag kan maken naar onze verschillende doelgroepen (studenten, professionals, ‘oude getrouwen’).
 • met HBO/WO denk- en werkniveau.
 • die zelfstandig en proactief kan werken.
 • met goede schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels.
 • die bekend is met relevante (christelijke) organisaties, achterbannen en media.

Wat bieden wij?

We bieden een uitdagende functie in een klein team met toegewijde en gezellige collega’s. Je krijgt de vrijheid om jouw creativiteit en expertise om te zetten naar mooie communicatiemiddelen en hier regelmaat in aan te brengen. We bieden je een marktconform salaris en een tijdelijk contract, met bij goed functioneren uitzicht op een vast contract

Wie zijn wij?

Stichting voor Christelijke Filosofie wil het christelijk-filosofische gedachtegoed doordenken, actualiseren en doorgeven. We doen dit door middel van onderwijs en onderzoek aan universiteiten, lezingen, debatten en publicaties. Daarmee willen we bijdragen aan de vorming van huidige en toekomstige generaties hoger opgeleiden, met bijzondere aandacht voor studenten. Met onze missie kiezen we voor een inhoudelijke profilering. We hebben namelijk een unieke inhoud: christelijke filosofie. Deze inhoud is bepalend voor onze identiteit en ons bestaansrecht.

Het Prof.dr. G.A. Lindeboom Instituut levert een bijdrage aan het doordenken van medisch-ethische thema’s vanuit een christelijk perspectief. Het doet dat door middel van cursussen, bijdragen in de media, lezingen en adviezen en wetenschappelijk onderzoek, resulterend in publicaties. Met dit alles ondersteunt het Lindeboom Instituut artsen (in opleiding), andere zorgverleners, zorgvragers en beleidsmakers bij ethische en levensbeschouwelijke vragen in de zorg.

Deze stichtingen vormen een personele unie, waardoor ze onder hetzelfde bestuur vallen. Ook de medewerkers van het bureau werken voor beide stichtingen. De aanstelling van de communicatiemedewerker is 0,3 fte voor Stichting voor Christelijke Filosofie en 0,1 fte voor het Lindeboom Instituut. De stichtingen zijn gehuisvest in een kantoor aan de Bergstraat 33 te Amersfoort. (Let op: we verhuizen per 1 november naar de Plompetorengracht 3 in Utrecht).

Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Teunis Brand (06-43812268).

Sollicitaties kun je t/m 26 augustus sturen naar directie@christelijkefilosofie.nl. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden in de 2e week van september.