Lindeboom Instituut
7 november: boekpresentatie ‘Het goede levenseinde in casussen’

7 november: Boekpresentatie Het goede levenseinde in casussen

Op dinsdag 7 november wordt het nieuwste boek van het Lindeboom Instituut gepresenteerd. Dit boek gaat over de vraag wat zorg in de laatste levensfase geslaagd maakt in de beleving van patiënten, hun naasten en hun zorgverleners. Artsen en ethici gaan in het boek op zoek naar het ‘Higgs-deeltje’ van palliatieve zorg: onzichtbaar, maar essentieel voor de samenhang en het goede begrip.
*

Het goede levenseinde in casussen biedt vingerwijzingen aan iedereen die belang heeft bij geslaagde zorg. Omdat dit boek zich richt op de praktijk van de zorg, dus op het beslissen en handelen van zorgverleners en zorgvragers, begrijpen de auteurs de zorgpraktijk zowel van bovenaf, vanuit de theorie, als van onderaf, vanuit de praktijk. De casussen in dit boek kunnen helpen keuzes te maken die beter bij de patiënt passen.
*

Het onderzoek voor dit boek werd mogelijk gemaakt door een subsidie van Stichting De Schutshaven.

*

Boekpresentatie
Op 7 november organiseren we samen met uitgever Bohn Stafleu van Loghum een boekpresentatie. Sprekers deze middag zijn o.a. Theo Boer (mede-auteur en Lindeboomhoogleraar) en René Héman (voorzitter artsenfederatie KNMG).
*

Programma en aanmelden:
15.30 uur: ontvangst met koffie en thee
16.00 uur: boekpresentatie en sprekers, met aansluitend een borrel.
Locatie: Uitgever Bohn Stafleu van Loghum, Walmolen 1, Houten
*

Aanmelden kan tot uiterlijk 27 oktober via deze aanmeldpagina

Bestellen
U kunt het boek Het goede levenseinde in casussen alvast bestellen. Dit kan door contact met ons op te nemen via info@lindeboominstituut.nl. Het boek kost € 24,95, exclusief verzendkosten. Het wordt na 7 november opgestuurd.

*

Over de auteurs

Dr. Dirk Jan Bakker werkte als chirurg, universitair hoofddocent, bijzonder hoogleraar en medisch directeur van het AMC.
Dr. Theo Boer is Lindeboom-hoogleraar Ethiek van de zorg aan de Theologische Universiteit Kampen en universitair docent Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit te Groningen.
Dr. Bart Cusveller is seniordocent en onderzoeker Zorgethiek aan de bacheloropleiding Verpleegkunde van de hogeschool Viaa in Zwolle.
Dr. Bart Koopman promoveerde op onderzoek naar veroudering. Hij publiceert over ethische vraagstukken rondom het einde van het leven en werkt als arts in opleiding tot internist.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *